Program, esemény beszámolók

 •  

   

   

  Kultúrtörténeti barangolások a Sumerek őrkutyáitól Attila király kuvaszain át Mátyás híres Budavári kutyavásárára. A péntek délutántól, vasárnap délutánig tartó képzésen megismerjük a magyarok szerves művelődésének alapjait, kiegészítve egy speciális, korábban nem hallott szemszögből, a kutyák világából. Nemzeti fajtáink kialakulása, a...

 • Az EFOP-1.3.8-17 azonosító jelű, Önkéntesség személyre szabva című felhívás módosításra került. A felhívás módosítás célja a célcsoport bővítése olyan 18 évesnél idősebb, de 50. életévüket még be nem töltött önkéntesek bevonásával, akik aktívan szerepet tudnak vállalni az új típusú, COVID-19 koronavírus-fertőzés elleni küzdelemben.

 • A hétvégén az új osztályunk diákjai is gyakorlati vízi jártassági képzésen jártak.
  Ennek keretein belül igazi hajóskapitányokká váltak és kipróbálták, hogy milyen érzés motorcsónakkal hasítani a Tisza vizét ("Elég menő!" ).
  Majd váltottunk a kézi hajtásra és egy túrakenuba is behuppantak a fiatalok, ahol az evezés rejtelmeivel is megismerkedtek.
  Csodás napunk volt és az elmaradhatatlan szalonnasütés most is remek hangulatban...

 • A Csodás Hagyatékunk Akadémia fél éves egyedülálló képzésének része, hogy betekintést adunk többek között a civil vállalkozások világába. Programunk keretében a téma egyik legnagyobb hazai szaktekintélye, Pándi László vezeti be diákjainkat a civil szervezetekkel kapcsolatos tudnivalók elméleti hátterébe. Ezt követően a fiatalok több civil szerveződés gyakorlati működésébe is betekintést kapnak.

  Képzésünk fontos része...

 • Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásásval létrejövő és a Széchenyi 2020 kormányprogram keretében megvalósuló képzésünk 18 éves korukat betöltött de 22 éves korukat meg nem haladó, Magyarországon élő, magyar állampolgársággal bíró fiatalokat céloz meg. Lehetőséget biztosítunk az ország minden régiójában előjelentkezésre induló osztályainkba a 2018-19-es és a 2019-20-as tanévekre előre. Kivételt képez: Budapest, Pest megye és az ÉNy-i...

 • 2018. január 26-án a szegedi Somogyi Könyvtárban tartotta évindító Légy Képben rendezvényét a Csodás Hagyatékunk Akadémia. Immáron második alkalommal tartották a klubeseményt a belváros szívében, melyre ezen alkalommal is több tucatnyian voltak kíváncsiak. A havonta jelentkező Megoldások Klubjában most a közösségekről volt szó, azok természetéről, lehetséges problémáiról és összetartó erejének mibenlétéről.

 • Fogadással egybekötött programbemutatón ismertette január 18-án Szegeden a Csodás Hagyatékunk Kulturális és Hagyományőr Egyesület idén februárban induló legújabb képzését, melyben 2 éven keresztül 135 fiatal vesz részt egy eddig még Magyarországon sehol meg nem valósult formában.

  Az évtizedes múltú, közhasznú tevékenységéről ismert szervezet a Csodás Hagyatékunk Akadémia keretein belül idén azoknak a Csongrád megyei 18 és 22 év...

 • A Csodás Hagyatékunk Akadémia és a PDF Alapítvány szervezésében közösen készülődhettek az ünnepekre kicsik és nagyok Advent II. vasárnapján a Szent-Györgyi Albert Agórában. Az egyedi készítésű díszek mind termésekből és természetes alapanyagokat felhasználva készültek. Szülők, nagyszülők és gyermekek egyaránt megtalálták kreativitásukat és bontakoztatták ötleteiket a kézműves asztalt körülülve. A közös játékokban pedig a Fény születésének...

 • December 5-én a PDF Állat-és környezetvédelmi Alapítvány VarázsVilág csapata, valamint a Csodás Hagyatékunk Akadémia közösen jelent meg a SZTE ALMA MATER által szervezett Alma Mater Mikulás ünnepségén, a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (rövidítve: TIK).

  A PDF Alapítvány és a Csodás Hagyatékunk Akadémia kitelepülésehárom helyszínen várta a TIK-be érkező, közel 200 gyermeket ismeretterjesztő-, és...

 • A Csodás Hagyatékunk Akadémia a PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvánnyal közösen vett részt 2017.november 11–12-én a szegedi Agorába megtartott VI. Szegedi Ásványbörze és Vortexpo Életmód Fesztiválon.

  ...

Oldalak