Evezés a Tiszán 100% élettel töltve

dori képe
0 comment(s)

A Csodás Hagyatékunk Akadémia fél éves egyedülálló képzésének része, hogy betekintést adunk többek között a civil vállalkozások világába. Programunk keretében a téma egyik legnagyobb hazai szaktekintélye, Pándi László vezeti be diákjainkat a civil szervezetekkel kapcsolatos tudnivalók elméleti hátterébe. Ezt követően a fiatalok több civil szerveződés gyakorlati működésébe is betekintést kapnak.

Képzésünk fontos része, hogy a fél éves program végére minden diák rendelkezik vízi jártassági ismeretekkel, hiszen Csongrád megyében nem elhanyagolható jelentőséggel bír a Tisza. A vízzel való együttműködés által számos rejtett képességet fedezhetünk fel magunkban és társainkban. A túrakenuzás közben a másokkal való együttműködés gyakorlati alapjai igen hatékonyan elsajátíthatóak. Ez látványos volt a mostani osztálynál is, hiszen percek alatt egymásra hangolódva, közös erőfeszítéssel eveztek azért, hogy a csapat által elérni kívánt cél – a hajó problémamentesen, egyenesen siklik a vízen – megvalósulhasson. Mindezt nem erőlködve, hanem egymást segítve, jó hangulatban – vidám énekekkel aláfestve – tették. Igazi közösségi élmény volt ez a két nap, mely a csapatot még inkább összekovácsolta. Mindezt megkoronázta egy remek hangulatú közös szalonnasütés.

A két napos vízitúrás kaland a jövőben is minden csoportunk tanulmányi programjának elengedhetetlen részét képezi és teljesen díjmentes.