Hullámlovaglás a Tiszán

Anonymous képe
0 comment(s)

A hétvégén az új osztályunk diákjai is gyakorlati vízi jártassági képzésen jártak.
Ennek keretein belül igazi hajóskapitányokká váltak és kipróbálták, hogy milyen érzés motorcsónakkal hasítani a Tisza vizét ("Elég menő!" ).
Majd váltottunk a kézi hajtásra és egy túrakenuba is behuppantak a fiatalok, ahol az evezés rejtelmeivel is megismerkedtek.
Csodás napunk volt és az elmaradhatatlan szalonnasütés most is remek hangulatban telt!

Magyarország a vizek országa, ezer szállal kötődünk a vízhez.
Akadémiánk célul tűzte ki programjában, hogy ha már itt vagyunk közel a Tiszához, ráadásul a Marossal való találkozási pont is egy karnyújtásnyira van, szinte kínálja magát a lehetőség, hogy diákjainknak szervezzünk egy napot, amikor bevezetjük őket a vízi világ rejtelmeibe. Minden osztályunkat néhány alkalmas elméleti oktatással készítjük fel a vízhez kapcsolódó fontos tudnivalókra, a hajózási szabályokra, vízitúra menetére.
Majd mindezt a gyakorlatban is megtapasztalhatják, motorcsónakot vezethetnek, hogy megtanuljanak jól irányítani, hisz saját életüket is irányítaniuk kell. Kipróbálhatják az evezést, amely során nemcsak a vízzel de egymással is gyakorolhatják az együttműködést, hisz hatékony eredmény csak így érhető el - akár az életben.
Természetesen az egész napos program nem titkolt célja az is, hogy a kialakult kapcsolatok elmélyüljenek, a közösség tagjai még szorosabb együttműködésben találják meg saját egyéniségüket - erősségeiket és fejlesztendőiket. A fél éves képzés során ez a nap szokott lenni mindenki számára az egyik legemlékezetesebb élmény.