Varázsoljunk együtt!

December 5-én a PDF Állat-és környezetvédelmi Alapítvány VarázsVilág csapata, valamint a Csodás Hagyatékunk Akadémia közösen jelent meg a SZTE ALMA MATER által szervezett Alma Mater Mikulás ünnepségén, a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (rövidítve: TIK).

A PDF Alapítvány és a Csodás Hagyatékunk Akadémia kitelepülésehárom helyszínen várta a TIK-be érkező, közel 200 gyermeket ismeretterjesztő-, és fejlesztőjátékokkal, izgalmas ünnepi előkészülettel, karácsonyi arcfestéssel.

 Egyedi tervezésű karácsonyi képeslapok, angyalok, varázslatos karácsonyfadíszek, szarvasagancsok kerültek ki a szorgos kezek munkája alól, melyeket hazavihettek a gyerekek, hogy Karácsonykor az ünnepi asztalt, vagy fenyőfát díszíthessék velük.

Az egészen fiatalok szüleikkel, az önállóbbak, éselszántabbak saját tudásukra hagyatkozva mérhették fel térlátó-képességüket az ünnepi képkirakóval, valamint emlékező-képességüket a párkereső játékokkal, mely utóbbiból megismerhették a kilenc magyar kutyafaj főbb jellemvonásait, továbbá a fény változásának szerepét és jelentőségét a karácsonyi készülődésben. Végezetül megfestethették saját arc-díszüket, hogy méltóképpen, felkészülve fogadhassák a rendezvényre ellátogató Mikulást és átvegyék a puttonyból előkerülő csokoládé, dió-, és gyümölcs csemegéket.

Egy ilyen alkalomkor elkészített ajándék, vagy dísztárgy nem csak az Ünnepi hangulatot fokozza, de sajátos értelmezési lehetőséget is biztosít a gyermekek számára, mely segít tájékozódni hagyományaink között. A résztvevők megtanulhatták, hogy a természet rendjében minek az „eljövetelét” jelenti az Advent. Tapasztalhatták azt az örömöt mely egy befejezett kreatív cselekvés végén érezhető. A fenyőfára így felkerülő készített dísz, híven mutatja, hogy tudásukkal és tapasztalatukkal hogyan járultak hozzá a Karácsony Fényéhez.

Köszönjük az együttműködést ezen a varázslatos délutánon a SZTE ALMA MATER-nek, valamint a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ is. 

Projekt kategória: