Csodás Hagyatékunk Akdémiával a Vortexpo Életmód Fesztiválon

A Csodás Hagyatékunk Akadémia a PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvánnyal közösen vett részt 2017.november 11–12-én a szegedi Agorába megtartott VI. Szegedi Ásványbörze és Vortexpo Életmód Fesztiválon.

Szombat reggel izgatottan készülődtünk és vártuk a kilenc órai nyitást, hogy bemutassuk Akadémiánk munkáját és megismerkedhessünk a több száz érdeklődővel. Meg is érkeztek az első résztvevők, akik kíváncsian pillantottak az asztalra, ahol pecsétes lapok sorakoztak, amit ha szétnyitottunk, egy nagy labirintus bújt meg benne, ami hitvallásunk szerint az ÉLETet modellezi. Valóban, az élet olyan mint egy labirintus.... kacskaringós, sok irányba el lehet indulni és igen, vannak akadálynak tűnő helyzetek is. Ilyenkor jó, ha segítségül hívjuk azt a gondolatiságot és azokat az embereket, akik segítenek, ha esetleg zsákutcában érezzük magunkat, felemelik a tekintetünket, hogy más perspektívából nézzünk az életünkre, a megoldandó helyzetekre, hogy ezáltal rájöjjünk a megoldásra. Mi erre ajánlottuk a Csodás Akadémia programjait, melynek keretében a résztvevők kicsit más megközelítésből érthetik meg magukat, életüket és a körülöttük zajló mindennapokat. A célunk az, hogy mindannyian rátaláljunk a saját utunkra.

A rendezvényen jelen volt együttműködő partnerünk, a PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvány, melynek munkatársai a Kuvasz és Ember Program kérdőív segítségével a Kuvasszal, a pásztorkutyákkal és a kutyatartással kapcsolatos ismeretekről, tapasztalatokról és történetekről folytattak kellemes és tanulságos beszélgetéseket az érdeklődőkkel.

Vasárnap megtisztelt minket személyével Hajnal Gyöngyi, egyesületünk örökös elnöke, és egy különleges előadást tartott „Tapsi Hapsi és a pásztorművészet” címmel, melynek egyik  fontos szereplője egy másfél éves többszörös díjnyertes kuvaszhölgy, Zita volt. Az előadás nagy sikert aratott, melynek keretében Gyöngyi többek között azt taglalta, hogya mai mediatizált terünkben milyen módokon tudunk kiigazodni a hagyományok segítségével. Ezt követően az érdeklődők tovább beszélgethettek, feltehették kérdéseiket az elhangzottakkal kapcsolatosan, információt szerezhettek az Alapítvány által jövő év májusára szervezett Közép-európai Pásztorkutyás Konferenciáról. Láthatóan Zita is óriási népszerűségnek örvendett mind a felnőttek, mind a gyerekek körében.

A hétvége után, kellemes élményekkel és tapasztalatokkal, kedves szavakkal és sok-sok mosollyal gazdagabban zárhattuk a hetet. Rengeteg új érdeklődővel és sok régi ismerőssel volt alkalmunk találkozni és eszmét cserélni, ami igazi feltöltődést jelentett számunkra.

Köszönjük az Agórának a fantasztikus helyszín biztosítását, a szervezőknek az együttműködést és mindenkinek, aki érdeklődött munkánk, valamint programjaink iránt, és a két nap során ellátogatott Akadémiánk standjához!

Projekt kategória: