Ünnepélyes oklevélátadó keretében zárta fennállásának első évét a Csodás Hagyatékunk Akadémia

dori képe
0 comment(s)

A 6 hónapos képzés az EFOP-1.3.8 – 17 kódszámú “Önkéntesség személyre szabva – Csodás Hagyatékunk Akadémia – Természeti alapú közösségfejlesztés az önkéntesség útján” című projekt a Széchenyi 2020 kormányprogram keretén belül valósul meg 135 fő fiatal számára. Ezen a napon az Akadémia a 3 évig tartó program első évében végzett diákoknak és családjaiknak tartott sajtónyilvános ünnepséget a szegedi Belvedere Palotában.

Hajnal Gyöngyi, a projekt szakmai vezetője köszöntötte a megjelenteket és egyben kifejezte örömét, hogy a képzésben részt vett diákok milyen sokat profitáltak az Akadémián tanultakból. A résztvevők célorientált, magabiztos fiatal felnőttekként folytathatják útjukat, de természetesen a képzés keretein túlmenően az Akadémia továbbra is mögöttük áll. Elmondta, hogy igyekeznek továbbra is nyomon követni a fiatalok pályáját, tapasztalatokkal és jó tanácsokkal segíteni őket a sikeres önmegvalósítás érdekében. Kiemelte Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a projekt támogatásában lévő elévülhetetlen érdemeit. Az elnök értéknek tartja a programot és a mögötte álló Csodás Hagyatékunk Kulturális és Hagyományőr Egyesület munkáját, mely a gyakorlati tudásátadás és a szemléletformálás terén komoly eredményeket tud felmutatni helyben, regionálisan és országosan is.
Hajnal Gyöngyi elmondta, hogy a komplex elméleti képzés mellett a diákoknak volt lehetőségük részt venni 100 órás intenzív angol nyelvi képzésben, illetve többen megszerezték a „B” kategóriás jogosítványt is. A nyelvi képzéssel egyik megbízott tanár, Dr. Thékes István, aki hazai és nemzetközi elismertséggel bíró szakember. Az ő jelenléte a képzésben szintén nagy öröm, hiszen az Akadémia számára fontos volt, hogy a tanulók a legmagasabb szintű tudást vehessék magukhoz a nyelvtanulás terén is.

A képzés egyik legnagyobb élménye a gyakorlati vízi jártassági ismeretek megszerzése volt, amikor az osztályok mindegyike 1-1 napot töltött a Tiszán, a fiatalok eveztek és megtanultak motorcsónakot vezetni, majd a napot egy közös szalonnasütéssel zárták.

Hajnal Gyöngyi a teljes szakmai stáb nevében fejezte ki örömét a végzett diákok Akadémián végzett eredményes munkájával kapcsolatban, hisz a kötelező elméleti és gyakorlati részeket sikeresen teljesítve több alkalommal részt vettek önkéntes jelleggel egyéb munkákban is. A köszöntő beszéd végén minden diák megkapta névre szóló díszoklevelét. Végül egy fogadás keretében baráti és családi beszélgetésekkel, meghitt hangulatban ünnepelt együtt a Csodás Hagyatékunk Akadémia teljes csapata.