Szárnyaló szatymazi hétvége

A tizedik Szatymazi Repülőnap alkalmával szárnyaló kedvvel vett részt a Csodás Hagyatékunk Akadémia “Tuti Jó Harapás programja.”

Harapni lehetett az Étel - Élet összefüggésén belüli egészséges életmód, boldogság szeletéből. A friss gyümölcsök, természetes alapanyagból készült 100%-os gyümölcslevek kóstolása közbeni beszélgetések rávilágítottak életünk felelősség vállalásának fontosságára. Mitől, miért, hogyan leszünk boldogok? Ezen gondolatok, kérdések közepette lehetett értesülni a Csodás Hagyatékunk Akadémia további programjairól is, melyek az elkövetkezendő időkben kerülnek megrendezésre. Ilyen lesz az “Ászok Viadala- Ulti Roadshow” Csongrád megyében ( ulti verseny ),mely elsősorban a kártyajáték stratégiai fontosságára helyezi majd a hangsúlyt.

A PDF Állat és Környezetvédelmi Alapítvány Varázs Világ egysége a szárnyalást megfogva a jelen lévő és részt venni kívánó gyerekeket szervesen működő résztvevőként kapcsolta be a nap eseményeibe.

A “sárkány” mese és mondabeli alakjának felidézése, megismerése új ismeretanyaghoz juttatta a gyermekeket. Felöltötték magukra a sárkány arcát, hogy bele tudják élni magukat abba a küzdelmi helyzetbe, amin keresztül bátrabbak, ügyesebbek, ismeretanyagban gazdagabbak lettek. A sárkány alakjának megismerése, aki képes repülni, tüzet okádni, vízben úszni és a földön járni, segített felismerni az önmagukban rejlő sokszínűséget.

Az arcok készítése közbeni spontán beszélgetések segítették a ráhangolódást a “mese-élet” küzdelmeire.

Ahány gyermek, annyiféle sárkányarc színesítette a nap programjait. Az egyéniséget megfogva készültek egymás után a sajátságos arcok, mindenkiben megragadva az éppen aktuális lehetőséget.

Aki másképp akarta megfogni a tematikát, annak lehetősége volt repülő papírsárkány készítésére környezettudatos, újrahasznosítható anyagokból.

Mi mindenre képesek a gyermekek az alkotáson keresztül, hogyan lehet megfogni, megérezni egy olyan tematikát, ami a mesék és mondák világát hozza le a mindennapokba? Erre adott választ a játékos, közös együttműködés.

A kígyózó sor mutatta a résztvevők érdeklődésének aktivitását!

Köszönjük az együttműködést a Szatymaz Önkormányzatnak!

Projekt kategória: