Egész Szeged megismerkedett a 9 magyar kutyafajtával

Az Állatok Világnapja előtt tisztelgett Szeged a „Tiszteld az életet!” nevű rendezvénnyel október elején, melyen a Csodás Hagyatékunk Akadémia a PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvánnyal közösen biztosított játékos ismeretterjesztő foglalkozásokat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Az Árpád téren reggel 10 órától egészen délután 3 óráig a megjelent helyi és környékbéli állatvédő, -gondozó egyesületek és alapítványok sátrai óriási tömeget fogadtak, hogy felnőttek és gyermekek számára bemutathassák a különböző fajokat és a szervezetek tevékenységeit. A nap folyamán a gyermekek minden szervezet sátra alatt a különböző feladványok helyes megoldásáért cserébe pecsétet kaptak menetlevelükbe.  

Rendkívüli érdeklődésnek örvendett, azaz több mint 100 látogatót fogadott a Csodás Hagyatékunk Akadémia és a PDF Alapítvány pavilonja. A reflektorfényt Zita, 1,5 éves Kuvasz szuka élvezte, ő egész nap készségesen vett részt az érdeklődők, az ősi magyar kutyafajtákkal kapcsolatos interaktív programjaiban, előadásaiban. A pavilonhoz látogató családok a játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal és a Zitával való együttműködés pozitív élményeket biztosító tapasztalataival bővítették tudásbázisukat a 9 magyar kutyafajtára vonatkozó fajtajellegekkel, karakterisztikus jellemvonásokkal, időutazva a magyar hagyományok, és a pásztorkultúra autentikus világába.

A nap végén a menetlevelek nyertes sorsolásában a PDF Alapítvány nyereménye, a BerGer Szimat Szolgálat által biztosított, a 9 magyar kutyafajtáról szóló mesekönyv is nagyszerű gazdára talált.

Köszönjük a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének az együttműködést!

Projekt kategória: